Prihaja najhladnejše obdobje leta, cene energentov pa se višajo vsak dan. Prihaja čas, ko bo treba razmišljati, kako znižati račun za elektriko. Kaj nas spravi v slabo voljo bolj kot visok račun za elektriko, še posebej, če obstajajo preventivni ukrepi za varčevanje z energijo v našem domu in pisarni. Varčevanje z energijo ni dobro le za okolje, pomaga tudi znižati mesečni račun za elektriko in tako lahko prihranite denar.

Eden preprostejših načinov za varčevanje z energijo je namestitev senčil v vašem domu oziroma poslovnih prostorih.

Ali ste vedeli, da lahko skozi okna izgubimo kar do 30 % energije? Čeprav nam naravna svetloba, ki prehaja skozi okna, polepša življenje, imata vročina in mraz, ki prihajata zraven, lahko zelo močan vpliv na porabo energije. Poglejmo različne načine za zmanjšanje porabe energije doma ali v pisarni in si tako zagotovimo nižje mesečne stroške.

Kako privarčevati z uporabo senčil

Uporabimo senčila ob pravem času. Poleti zaprimo senčila, da preprečimo vstop prekomerne sončne svetlobe in tako poskrbimo, da bo naš prostor hladnejši. Pozimi imejmo senčila odprta, da v dom ali poslovni prostor vstopijo topli žarki in tako zmanjšamo intenziteto ogrevanja prostorov.

3 načini, kako lahko z energijsko učinkovitimi senčili prihranite denar

Ena najdragocenejših izboljšav doma ali poslovnega prostora, ki jih lahko naredimo, je, da postane bolj energetsko učinkovit. Kar 30 % energije izgubimo skozi okna, toda s primerno izbiro senčil lahko prihranimo denar in energijo, hkrati pa naredimo svoj dom in poslovni prostor udobnejši!

Izbiramo lahko med številnimi vrstami senčil, vsak tip ima drugačno stopnjo izolacije in zaščite pred UV žarki. O okenskih senčilih običajno razmišljamo zaradi estetike in zasebnosti, notranjosti našega doma dajo piko na i, nas zaščitijo pred bleščanjem in tudi pred pogledi radovednih sosedov. Toda senčila lahko storijo več kot le to. Tukaj so 3 načini, kako lahko senčila pomagajo pri varčevanju z energijo:

  1. Senčila na oknih zagotavljajo izolacijo

V zimskih mesecih nam lahko pomagajo ohranjati toploto v prostoru, saj preprečujejo uhajanje toplote iz našega doma oziroma poslovnih prostorov.

  1. Energijsko varčna senčila pomagajo shraniti ali odvajati toploto iz vašega doma in poslovnih prostorov

V poletnih mesecih bodo senčila poskrbela, da bo vaš prostor hladen, vaša klimatska naprava pa ne bo delovala premočno. Ker lahko filtrirajo in povečajo hladilne lastnosti, so senčila idealna v vročem obdobju.

  1. Senčila povečajo energetsko učinkovitost

S senčili lahko povečamo energetsko učinkovitost. Pomembno je, da jih pravočasno zapremo ali odpremo, saj bomo tako zmanjšali porabo energije doma ali v poslovnih prostorih. Z nadzorom odpiranja in zapiranja okenskih senčil se lahko odločimo, ali si s soncem pomagamo ogreti prostor ali to morebiti zviša mesečne stroške! Pomembno je, da razmislimo o po meri izdelanih senčilih, saj so narejena tako, da ustrezajo natančnim meram naših oken. Tako bomo zagotovili, da bo naše okno pokrito v celoti in da ne bo prišlo do uhajanja svetlobe in toplote.

Z majhnimi spremembami v svojem domu ali poslovnem prostoru lahko preprosto zmanjšamo porabo energije in posledično svoj račun za elektriko. Samo z namestitvijo senčil lahko prihranimo nekaj 100 € na leto, da ne omenjamo dodatnih prednosti nadzora svetlobe, zasebnosti in zaščite pred UV žarki.

Pišite nam še danes za brezplačen posvet, naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali poiskati optimalno rešitev.