casablanca detail

Vrste tend
Ko razmišljate o nakupu tende za balkon, je pomembno razumeti razlike med modeli tend, ki so na voljo: klasične, polkasetne in kasetne. Klasične tende so cenovno ugodna rešitev. V zaprtem položaju platno in mehanizem tende nista zaščitena pred vremenskimi vplivi, kar jih ločuje od kasetnih tend. V primerjavi s klasičnimi tendami, imjo polkasetne tende delno kaseto, ki ščiti platno, medtem ko mehanizem ostaja viden. Kasetne tende pa so naše premium balkonske tende, ki predstavljajo vrhunec ponudbe tako z estetskega kot funkcionalnega vidika. Vsi mehanizmi so skriti v kaseti ko je ta zaprta in vizualno izgleda tako najbolj privlačna. Ponuja boljšo zaščito za platno in mehanizem tende, saj se celotna struktura, ko je zložena, zapre v kaseto. To zmanjšuje izpostavljenost vremenskim vplivom, umazaniji in drugim zunanjim dejavnikom, kar pripomore k daljši življenjski dobi platna in mehanizma.

australia side view   Jamaica RAL 9010 SIDE  Dakar RAL 9010 SIDECorsica RAL 9010 SIDE

Katera je prava za vas?
Izbira idealne tende za vaš balkon zahteva premislek o več ključnih dejavnikih, med katerimi so lokacija namestitve, velikost prostora, ki ga želimo zasenčiti in estetski videz. Če je mogoče vašo tendo za balkon namestiti pod nadstrešek, kjer je zaščitena pred dežjem in prašnimi delci, sta klasična ali polkasetna tenda odlični izbiri. Kasetne tende priporočamo za širok spekter uporab, vključno z domačimi in poslovnimi prostori, kjer je estetika ključnega pomena. V primerjavi z ostalimi modeli tend je kasetna tenda primerna za senčenje tudi večjih balkonov oziroma teras.

Kako izbrati pravo velikost tende?
Izbira prave velikosti tende je ključnega pomena. Pomembno je natančno izmeriti prostor, ki ga želite zasenčiti in določiti želeni obseg zasenčenja. Prav tako je potrebno preveriti razpoložljivost prostora na fasadi za namestitev tende. Priporočamo, da za svetovanje kontaktirate naše strokovnjake, ki bodo opravili meritve na licu mesta in svetovali glede optimalne dimenzije tende.

Dodatki za tende
Različni dodatki, kot so upravljanje na daljavo, senzorji za dež in veter ter ambientalna osvetlitev, lahko občutno izboljšajo vašo izkušnjo z balkonskimi tendami.

Izbira barve in tkanine
Pri izbiri barve tkanine je smiselno razmisliti o ustvarjanju kontrasta z barvo fasade ali drugih zunanjih elementov vašega doma. Če so, na primer, aluminijasti deli balkonske tende usklajeni z barvami okenskih okvirjev ali fasade, lahko za tkanino izberete odtenek, ki je temnejši ali svetlejši, da ustvarite opazen kontrast.  Vredno je omeniti tudi da so tkanine v temnejših odtenkih ali tkanine s črtami so morda bolj praktična izbira, saj so manj občutljive na zunanje dejavnike.

0180 sunrise2016 argentina  0034 tweed senape0993 concrete

Izbira prave tende je odvisna od vaših specifičnih potreb in želja, zato je pomembno, da natančno pretehtate možnosti in izberete tisto, ki najbolje ustreza vašemu balkonu. Za vsa dodatna vprašanja in pojasnila so vam na voljo naši strokovnjaki.

 

tende velike tende 1 stran kasetna tenda galerija5 tende tehrol