Bistvena prednost novogradenj je, da lahko zunanja senčila izvedemo podometno. Podometna montaža senčil pomeni, da se senčila montirajo pod fasado, v pred pripravljen utor. Namesto klasične zunanje montaže, kjer so senčila pritrjena na okenski okvir ali fasado, podometna montaža omogoča, da so senčila skrita, ko niso v uporabi. Pri izbiri zunanjih senčil za novogradnjo je pomembno upoštevati več dejavnikov, ki bodo zagotovili optimalno delovanje in estetsko usklajenost s stavbo.

Screen senčila

Večstanovanjska zgradba s screen senčili Tehrol.

Posebnost screen senčil je ravno v tkanini, ki je na voljo v različnih prosojnostih.   Tkanina je izdelana iz posebnega materiala, ki omogoča prehod svetlobe, hkrati pa zmanjšuje toploto in ohranja zasebnost v prostoru. Prosojna tkanina se pogosto uporablja v dnevnih prostorih, saj omogoča, da svetloba vstopa v prostor, hkrati pa ohranja zasebnost in filtrira moteče sončne žarke. Po drugi strani pa se v spalnicah pogosto uporabljajo zatemnilne tkanine, ki popolnoma zatemnijo prostor in zagotavljajo prijetno spalno okolje. S široko izbiro barv in dizajnov je mogoče doseči harmonično usklajenost med screen senčili in zunanjim videzom hiše.

Druga prednost screen senčil je, da jih je mogoče izdelati v velikih dimenzijah. To pomeni, da učinkovito pokrivajo velike površine, kot so široka okna, panoramske stene ali prostorski elementi. Ta prilagodljivost omogoča, da se screen senčila prilagajajo različnim arhitekturnim zahtevam in omogočajo optimalno senčenje ter zaščito pred sončno svetlobo in toploto na obsežnih območjih.

Žaluzije

Podometne žaluzije na velikem oknu.

Žaluzije so zelo priljubljena izbira za senčenje pri novogradnjah iz več razlogov. Prvič, žaluzije omogočajo natančen nadzor nad količino svetlobe, ki vstopa v prostor. Z nastavitvijo lamel lahko prilagajate

 stopnjo senčenja in regulirate pretok naravne svetlobe glede na vaše želje in potrebe. To vam omogoča ustvarjanje prijetne atmosfere v prostoru ter ohranja ravnotežje med svetlobo in zasebnostjo. Poleg tega žaluzije nudijo tudi dobro zaščito pred sončnimi žarki in neposredno toploto. S pravilno nastavitvijo lamel lahko preprečite prekomerno segrevanje prostora in zmanjšate bleščanje na zaslonih, kot so televizija, računalnik ali telefon. Tako boste lahko udobno bivali v prostoru, ne da bi vas ovirala močna sončna svetloba.

 

Rolete

Primer podometnih rolet na oknu in vratih.Rolete so odlična izbira za senčenje v novogradnjah iz več razlogov. Prvič, rolete zagotavljajo izjemno učinkovito zatemnitev prostora. S svojo trdnostjo in sposobnostjo popolnega zaprtja preprečujejo vstop svetlobe, kar omogoča ustvarjanje temnega in udobnega okolja v notranjosti prostora. To je še posebej pomembno v spalnicah, otroških sobah ali prostorih, kjer želite popolno zatemnitev za boljši počitek ali za gledanje televizije ali projekcij.

Poleg odlične zatemnitve prostora so rolete tudi učinkovita varnostna zaščita. Zaradi svoje trdnosti zagotavljajo dodatno zasebnost ter preprečujejo nepooblaščenim osebam vpogled v notranjost vašega doma. Roleta je fizična ovira, ki otežuje morebitne vlome ali vdore, kar povečuje občutek varnosti in zaupanja v vaš dom.

Poleg tega rolete nudijo tudi izolacijske lastnosti. S svojim toplotno in zvočno izolacijskim učinkom zmanjšujejo prenos toplote in hrupa med notranjostjo in zunanjostjo stavbe. To pripomore k energetski učinkovitosti prostora in vam omogoča bolj mirno in udobno bivanje brez motenj iz okolice.

Tende

Klasična tenda ustvarja prijetno senco na terasi moderne hiše.Tende so odlična izbira za senčenje teras in balkonov. Ne zahtevajo podometne vgradnje, kar pomeni, da so enostavne za namestitev. Prav tako so primeren dodatek k novogradnjam, saj lahko pripomorejo k funkcionalnosti in estetskemu videzu objektov. Na voljo so različni tipi tend, kot so klasične tende, polkasetne ali kasetne tende. Klasične tende so elegantne in učinkovite, polkasetne tende imajo zaščito za blago, ko je zloženo, medtem ko kasetne tende zagotavljajo popolno zaščito pred vremenskimi vplivi in predstavljajo sam vrh v ponudbi tend.

 

Zunanja senčila so torej nepogrešljiv element novogradenj, ki prinaša estetsko privlačnost, funkcionalnost in zaščito. Prednost zunanjih senčil je, da omogočajo učinkovito blokiranje sončne svetlobe, še preden ta doseže okno ali steklo. To preprečuje pregrevanje prostora in zmanjšuje potrebo po uporabi klimatske naprave, kar lahko vodi v prihranke pri energiji. Poleg regulacije svetlobe senčila zagotavljajo tudi zasebnost. Z zaprtimi žaluzijami ali spuščenimi roletami se prepreči neposreden pogled od zunaj in ohranja se vaša intima. To je še posebej pomembno v stanovanjskih prostorih, kjer želite ohraniti svojo zasebnost pred sosednjimi objekti ali mimoidočimi. Zaradi vseh naštetih prednosti so zunanja senčila nepogrešljiv del vsake nove gradnje.