Žaluzije so ena izmed najbolj klasičnih in najbolj priljubljenih izbir za senčenje prostorov. In to z dobrim razlogom, saj odlično opravljajo svojo nalogo. Obstajata dve vrsti žaluzij: zunanje žaluzije in notranje žaluzije. Obe imata seveda svoje prednosti. Ne veste, katero vrsto izbrati? Pa poglejmo, v čem se obe vrsti razlikujete in katere so njune glavne prednosti.

ZUNANJE ŽALUZIJE PROTI NOTRANJIM ŽALUZIJAM

žaluzije

Oboje se bohotijo s kakovostnimi lamelami iz aluminijastih materialov. Razlika je le v velikosti lamel in izdelavi, saj morajo biti zunanje žaluzije običajno robustnejše zaradi neposrednega vpliva okolja. Glavna razlika pa je seveda v lokaciji namestitve. Notranje žaluzije namestimo na notranji strani stekel, zunanje pa razumljivo na zunanji. Mesto namestitve pa je tudi glavni vir razlik v prednostih, ki jih ponujata obe vrsti žaluzij …

PREDNOSTI ZUNANJIH ŽALUZIJ

Zunanje žaluzije ne zasedajo prostora in ne vplivajo na splošni dizajn prostora. Hkrati so odličen toplotni regulator. Svetlobi in toploti namreč preprečujejo, da bi z vso močjo prodrli skozi steklo v prostor. Priljubljene so v večjih poslovnih ali javnih prostorih in zasebnih objektih. Pogleda iz prostora ne zastirajo preveč, zaradi izpostavljenosti okolju so seveda zelo trpežne in odporne. Na voljo so v različnih izvedbah, denimo tudi v roletnih omaricah. Ali pa kar v varnostni izvedbi, ki ob senčenju dodatno varuje prostor pred vsiljivci. Priljubljene so predvsem v večjih industrijskih objektih in javnih prostorih, pa tudi v manjših zasebnih objektih.

PREDNOSTI NOTRANJIH ŽALUZIJ

Namestitev v notranjosti prostora zagotavlja, da so žaluzije varne pred vremenskimi vplivi in morebitnimi vplivi škodoželjnih nepridipravov. Lepo lahko tudi dopolnjujejo dizajn prostora, saj so na voljo v različnih barvah in oblikah. So cenovno zelo ugodna rešitev, ki je priljubljena tako v domovih kot v poslovnih prostorih.

KATERE IZBRATI?

Glede na vse omenjene prednosti in omejitve je odločitev povsem vaša. Izberite tiste, ki vam bodo v izbranem objektu omogočale višjo kakovost bivanja.