Najbrž veste, da današnji trg senčil ponuja široko paleto izbire. Na voljo so namreč številna notranja in zunanja senčila različnih vrst, oblik in materialov. Po vsakdanjem sprehodu po mestu pa boste kaj hitro ugotovili, da ima veliko objektov še vedno klasične zunanje žaluzije. Vas zanima, zakaj so tako priljubljene? In kaj lahko ponudijo vam?

ODLIČNA TOPLOTNA IZOLACIJA

Namestitev na zunanji strani preprečuje segrevanje stekla, saj žaluzije sonce prestrežejo, še preden se stekla lahko dotakne. Sončni žarki tako sploh ne vstopajo v prostor (če tega seveda ne želite in žaluzije popolnoma zastrete), zato so odličen toplotni izolator, ki poskrbi za ravno pravo temperaturo v prostoru.

PREPROSTO URAVNAVANJE SVETLOBE

Z le nekaj obrati lahko hitro spremenite kot žaluzij in s tem uravnavate količino svetlobe, ki jo spustite v prostor. Ko je sonce najmočnejše ali sije neposredno v prostor, lahko žaluzije tako popolnoma zastrete. Ko pa lovite zadnje sončne žarke ob koncu dneva, jih preprosto popolnoma odprete. Žaluzije lahko upravljate ročno ali samodejno z elektriko.

VEČ PROSTORA

Ker so žaluzije nameščene na zunanji strani stekel, v notranjosti ne zasedajo prostora. Ta prednost pride še posebno do izraza v majhnih prostorih. Poleg tega vam ni treba skrbeti, da bi žaluzije pokvarile notranji dizajn, saj bodo varno spravljene stran od vaših oči in oči obiskovalcev.

VRHUNSKA ZAŠČITA PRED NEŽELENIMI POGLEDI

Ker je ob popolnoma zaprtih žaluzijah zunanja stran oken popolnoma zastrta, se vam ni treba bati vsiljivih pogledov mimoidočih.

PROTIHRUPNA ZAŠČITA

Tovrstna senčila omogočajo tudi protihrupno zaščito, saj odbijajo zvok, še preden sploh lahko vstopi v prostor.

NEZASTRT POGLED NA ZUNANJOST

Ker so žaluzije nameščene na zunanji strani, ne ovirajo pogleda iz notranjosti.

KAKOVOSTNI IN OBSTOJNI MATERIALI

Robustni materiali, ki so varno »skriti« v zunanjosti, so odporni proti vremenskim in drugim zunanjim vplivom. Naložba v zunanje žaluzije vas tako reši težav s soncem za več let ali celo desetletij.

UGODNA CENA

Mnoga kompleksnejša senčila so lahko precej dražja, zunanje žaluzije pa so ena cenovno najugodnejših rešitev. Kljub malce nižji ceni v primerjavi z nekaterimi drugimi senčilnimi sistemi še vedno zagotavljajo vrhunsko zaščito.

ŠE VEDNO NISTE PREPRIČANI, DA SO ŽALUZIJE PRAVA IZBIRA?

Poglejmo še enkrat glavne prednosti tovrstnih zunanjih senčil:

  •  ugodna cena,
  • preprosta namestitev in upravljanje,
  • obstojni materiali,
  • zaščita pred vsiljivimi pogledi od zunaj, hkrati pa dovolj velika prepustnost svetlobe,
  • odlična rešitev za vsa okna, tudi tista nepravilnih oblik.

Vrhunske zunanje žaluzije Tehrol že čakajo na vas!