Screen senčila, zunanja senčila, ki ponujajo zaščito, zasebnost in sodoben videz

Ko izbirate zunanja senčila za svojo hišo ali stanovanje, imate poleg klasičnih rolet in žaluzij možnost izbrati tudi screen senčila, zunanja senčila, ki jih odlikuje več pomembnih lastnosti. Ne samo, da zastirajo svetlobo, hkrati tudi ščitijo pred padavinami, vročino in mrčesom, ter omogočajo zračenje prostorov v vaši hiši ali stanovanju.

Eleganten videz screen senčil

zunanja senčilaScreen senčila so zunanja senčila, kar pomeni, da so nameščena na zunanji strani oken in drugih odprtin. Za razliko od drugih zunanjih senčil imajo manjšo kaseto, zato zastrejo manjši del odprtine okna. S pomočjo screen senčil bo tako vaš dom bolj svetel, ko bodo zunanja senčila dvignjena. Hkrati bodo vaša okna, balkon ali terasa s screen senčili vedno elegantni in moderni.

Ko so screen senčila spuščena, so prav tako videti zelo elegantno in sodobno. Platna screen rolojev so na voljo v različnih barvah, ki jih z lahkoto uskladite s svojo fasado in dekorjem. Barvo svojih screen senčil lahko izberete glede na barvo vaše fasade. Roloji so lahko iste barve kot okenski okvirji, ali pa izberete zanimivo kontrastno kombinacijo. Barve screen senčil so zelo obstojne in na soncu ne bledijo. Ponujamo različne barve kot tudi prosojnosti tkanin, od bolj prosojnih do zatemnilnih tkanin, iz katerih jih izdelajo. Možnosti za lep in individualno urejen dom je zato res veliko.

Zunanja screen senčila so lahko popolnoma zatemnjena ali pa delno prepuščajo sončno svetlobo v vaše prostore.

Screen senčila so lahko montirana na dva načina. Izberete lahko nadometna screen senčila ali podometna screen senčila. Pri podometnih screen senčilih kaseta in vodila zunanjih senčil običajno niso vidni, kar še dodatno prispeva k lepemu videzu. Pogosto jih vgrajujejo v novogradnje. Nadometna screen senčila imajo vidno kaseto in vodila, so pa zelo prilagodljiva in jih lahko uporabite na že izdelani fasadi. Vrsto montaže torej izberete glede na vašo trenutno situacijo in želje.

Funkcionalna zunanja screen senčila

Zunanja screen senčila so zelo uporabna in imajo številne različne funkcije. Screen senčila, zunanja senčila ščitijo tako pred sončno svetlobo kot tudi pred vetrom, dežjem in mrčesom oziroma insekti. 

Screen senčila so zelo stabilna v vetru in ne ropotajo. Za razliko od žaluzij in rolet screen senčila nimajo luknjic ali rež, zato ne prepuščajo prav nobene sončne svetlobe. Razen seveda, če se odločite za delno prepustna screen senčila, zunanja senčila torej, ki še vedno spustijo nekaj svetlobe v vaše prostore.

Screen senčila so običajno narejena iz posebne tkanine sestavljena iz steklenih vlaken,i ki ščiti tudi pred UV žarki in toploto in se ne razteza,. Zato screen senčila poleti poskrbijo tudi, da vaš prostor ostane prijetno hladen.

Screen senčila omogočajo popolno zasebnost, hkrati pa omogočajo tudi zračenje notranjih prostorov hiše ali stanovanja.

Screen senčila lahko izberete kot zunanja senčila na oknih, lahko pa s screen senčili opremite tudi vaš balkon, ložo, pergolo ali teraso. Primerna so tudi za zaščito velikih površin pred padavinami in svetlobo.

Za koga so primerna zunanja screen senčila?

Zunanja screen senčila lahko uporabite za zaščito oken v vaši hiši ali stanovanju ali pa v poslovnih prostorih. Všeč vam bodo, če imate radi minimalizem in čiste linije ter ne marate ropotanja zunanjih senčil, ko piha veter. 

Screen senčila so primerna in se zelo lepo podajo tudi k zelo velikim oknom, na primer takim, ki segajo do tal, oziroma steklenim stenam prostorov. Sodobne hiše in stanovanja imajo čiste linije in veliko steklenih površin, ki nujno potrebujejo zaščito pred vročino, padavinami in občasno tudi svetlobo. Screen senčila so idealna zunanja senčila za ta namen.

Poleg tega lahko s screen zunanjimi senčili opremite tudi svoj balkon in tako poskrbite za senco ter zasebnost, ko si je zaželite. Screen senčila se podajo tudi terasam in pergolam, ki jih učinkovito zaščitijo pred soncem, dežjem in vetrom.

Uporaba zunanjih screen rolojev

Screen senčila so lahko izdelana tako, da jih dvigujete in spuščate ročno, lahko pa je dvigovanje in spuščanje rolojev tudi motorizirano. V vsakem primeru je uporaba zunanjih screen senčil enostavna. 

Če želite zelo sodoben dom in prijetno bivanje, se lahko poigrate tudi s pametno tehnologijo, ki omogoča dviganje in spuščanje screen senčil na daljavo, na primer s pomočjo mobilnega telefona in računalnika, ali pa za samodejno premikanje senčil z določeno časovno nastavitvijo. Tako lahko s svojimi screen senčili upravljate celo, ko ste kje drugje.

screen senčila

Kako vzdržujemo zunanja screen senčila?

Screen senčila so izdelana in kakovostnih materialov, ki ne potrebujejo veliko vzdrževanja. Tehrol senčila so sestavljena iz kakovostnih materialov ter barv, ki ne bledijo na soncu. 

Kaseto in vodila screen senčil zgolj občasno obrišete z vlažno krpo ali blagim čistilom.

Namen screen senčil je, da polepšajo vaše prostore in jih naredijo še bolj funkcionalne, hkrati pa vam ne povzročajo veliko dela z vzdrževanjem.