Rolete za okna – učinkovita in moderna rešitev za vsak dom

Kako z eno rešitvijo povečati funkcionalnost in estetsko vrednost svojih oken? Preprosto! Rolete za okna so idealna izbira za senčenje prostorov. Rolete v primerjavi z ostalimi senčili nudijo najvišjo možnost zatemnitve prostora in so idealna zbira za tiste, ki prav to iščejo.

Delate v nočnih izmenah in morate podnevi spati, ali pa uživate v filmih in dremežih sredi dneva? Če je odgovor pritrdilen, potem so rolete prava izbira za vas! Naše rolete so zasnovane tako, da preprečijo neželeno svetlobo, kar vam omogoča, da uživate v mirnem in nemotenem okolju.

Zaradi vse večje pozornosti, ki jo arhitekti, gradbeniki in lastniki stavb namenjajo roletam, imamo v naši ponudbi tri vrste roletnih plaščev, ki jih je mogoče vgraditi v roletni sistem. Alu plašč – polnjen z izolacijsko peno širine 37 mm, Sonro plašč – sestavljen iz debelostenskega ekstrudiranega aluminija, Combo plašč –  kombinacija Alu plašča z vgrajenimi premičnimi, svetlobnimi lamelami.

Vrste rolet za okna

Rolete za okna tako kot marsikateri drugi kos pohištva najdemo v vseh možnih izvedbah, oblikah, barvah, materialih, razlikujejo pa se lahko tudi po načinu upravljanja in nekaterih drugih značilnostih.

Rolete so več kot le zaščita proti soncu. Prednost zunanjih rolet ni le  zaščita pred toploto ali mrazom, vendar rolete zagotavljajo dodatno raven varnosti vaše nepremičnine. Izdelane so iz močnih in trpežnih materialov, ki delujejo kot fizična ovira za odvračanje vsiljivcev in preprečevanje vlomov. Ne nudijo le dodatne varnosti, ampak ustvarjajo tudi prijetno klimo v prostoru.

Barve in vzorce vaših rolet za okna lahko izberete tako, da ustrezajo vašim željam, okusu in slogu prostora, v katerega nameščate rolete. Glede na tip in velikost okenske odprtine lahko izbirate med roletami različnih oblik. Vsi poznamo rolete, ki se upravljajo ročno s pomočjo avtomata za upravljanje, vse bolj popularne pa postajajo tudi rolete za okna, ki jih lahko upravljamo preko daljinskega upravljalnika ali mobilne aplikacije za pametne telefone. To je še posebej nov način upravljanja rolet za okna, ki predstavlja moderno in pametno rešitev za zaščito okenskih odprtin.

Značilnosti kvalitetnih rolet za okna

 

Zaščita, ki ustreza vašim potrebam

Rolete lahko prostoru dodajajo tudi estetsko vrednost, ni pa to njihova najpomembnejša prednost. Ena od njihovih najpomembnejših značilnosti je učinkovitost pri zaščiti pred sončnimi žarki in toploto. Odvisno od vaše želje in namena uporabe, lahko kvalitetne rolete za okno zmanjšajo vse do 90% vdora toplote skozi okno, zaradi česar so predvsem poleti preprost način, s katerim lahko uravnavamo temperaturo v prostoru ter prihranimo s porabo električne energije. Prav tako lahko rolete za okna pozimi pomagajo pri ohranjanju toplote v prostoru in s tem omogočajo prihranek pri stroških ogrevanja.

Se pogosto zgodi, da opazite, kako se mimoidoči ozirajo in strmijo skozi vaša okna? Rolete za okna nam kot senčila omogočajo zaščito pred nezaželjenimi pogledi iz zunanjosti.

Poleg tega nam kvalitetne rolete za okna omogočajo izolacijo zvoka ter zmanjševanje hrupa iz okolice. To je še posebej cenjena prednost med vsemi, ki živijo v mestih in imajo okna pozicionirana na ulico ali cesto, ki je zelo prometna.

Obstojnost

Pomembna lastnost rolet za okna je zagotovo njihova obstojnost. Kdo pa si ne bi želel rolet, ki so dolgo obstojna in omogočajo brezskrbno uporabo? Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali za montažo na obstoječe stavbe, kvalitetne rolete zagotavljajo dolgotrajno in preprosto uporabo. Prav zato je pomembno investirati v rolete, ki so zares izvrstne kakovosti.

Preprosto vzdrževanje

Vzdrževanje rolet za okna, v katere je vredno investirati, je neverjetno preprosto in nezahtevno, zaradi česar so takšne rolete popolne za vsakogar, tudi za osebe, ki imajo manj časa za skrb za svoj dom. Vse kar je pri vzdrževanju kvalitetnih rolet za okna potrebno je občasno in nezahtevno čiščenje.

Montaža

rolete za velika okna

Svetujemo pomoč strokovnjaka z izkušnjami in strokovnim znanjem. Pomembno je namreč, da so rolete nameščene pravilno, saj se s tem zagotovi, da je njihova uporaba in obstojnost zares optimalna ter da lahko v prostoru uživate v vseh prednostih, ki jih rolete nudijo.

Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo pomagali izbrati pravo senčilo za vas.