Notranje žaluzije naredijo moj dom varnejši, udobnejši in lepši

Se ponoči pogosto zbujate zaradi svetlobe, ki vam v spalnico udira iz ulice? Bi zjutraj spali petnajst minut dlje, a ne morete, ker je v sobi presvetlo? Morda želite gledati televizijo čez dan, a zaradi okenske svetlobe ne vidite zaslona? Mogoče ne marate, da vam drugi kukajo skozi okna, opazujejo, kaj počnete in ocenjujejo, kako pospravljene imate sobe? Morda pa si preprosto želite popestriti vaš dom, pa ne veste, kaj bi spremenili. Notranje žaluzije so pravi odgovor na vaše želje! 

Notranje žaluzije so izjemno priljubljeno klasično notranje senčilo, ki ga lahko zasledimo v številnih domovih. Navadno so izdelane iz aluminijastih lamel in profilov različnih dimenzij. Ob montiranju se jih namesti v okvir okna, zaradi česar so lahko popolnoma neopazne, če jih dvignemo. 

Kakšne notranje žaluzije so najboljše za moje potrebe in želje?

Notranje žaluzije prihajajo v različnih oblikah in vrstah. Razlikujejo se predvsem po tem, kako jih vgradimo v okenski okvir. tem, kako jih vgradimo v okenski okvir. Pomemben vidik razlikovanja so tudi barve lamele. Izbirate lahko tudi med različnimi načini regulacije žaluzij. Možna je regulacija s kombinacijo paličice, s katero določate naklon lamel in s tem stopnjo zatemnitve, in vrvice, s katero dvigujete žaluzije. Če si želite bolj preprostega mehanizma, je možno montirati tudi žaluzije, ki za upravljanje potrebujejo le eno vrvico ali verižico. Seveda obstaja še vrsta drugih značilnosti, ki so specifične posamezni žaluziji. Te so odvisne predvsem od proizvajalca in njegove ponudbe. 

Katero žaluzijo izbrati, je odvisno predvsem od vaših potreb in želja. Pred nakupom je zato vredno razmisliti, zakaj razmišljate o tem, da bi v svoj dom dodali žaluzije. Kakšne notranje žaluzije si zamišljate? 

Žaluzije

Morda o žaluzijah razmišljate, ker bi si želeli sami določati, koliko svetlobe je v določenem trenutku v prostoru. S tem lahko počivate, ko sami želite, in ne, ko vam tako narekuje sonce od zunaj. Prav tako vam bo z žaluzijami lažje vsakič, ko kaj počnete na računalniku, telefonu, tablici ali televiziji. Svetloba vam namreč ne bo ves čas svetila na zaslon, vas slepila in vam preprečevala učinkovitega dela. V tem primeru priporočamo klasične žaluzije, ki pokrijejo celotno okno. Če bi si želeli prostor popolnoma zatemniti, lahko posežete tudi po zatemnitvenih notranjih žaluzijah, pri katerih ob zaprti žaluziji luknjice v lamelah niso vidne. S tem v prostoru še dodatno zmanjšate svetlobo.

Ko v prostor pada manj direktne svetlobe, lahko s tem podaljšate dolgoživost vašega pohištva, parketa in stvari, ki jih imate doma. Les namreč ob dolgotrajni izpostavljenosti svetlobi in neprimernem vzdrževanju izgubi svojo barvo. Ob premiku pohištva lahko tako sčasoma zasledite neugodne črte na parketu, samo pohištvo pa postane bodisi svetlejše bodisi temnejše. 

Če je vaša glavna želja predvsem ta, da se zaščitite pred tavajočimi pogledi mimoidočih, a bi si kljub temu želeli v domu obdržati svetlobo, vam prav pridejo žaluzije, ki zgolj delno prekrijejo okno. S tem sebe, svojo družino in dom skrijete pred neznanci, ki vam z radovednostjo kradejo zasebnost, pri tem pa še vedno pustite prostor za naravno sončno svetlobo. 

Mogoče pa si preprosto želite cenovno ugodne in dostopne popestritve svojega domovanja. Izbirate lahko med številnimi različnimi barvami in potiski lamel, ki bodo naredili pravo spremembo v vašem domu. Ko si zamislimo žaluzije, si jih navadno predstavljamo v sivi ali beli barvi. A zakaj bi se omejevali? Z žaluzijami v različnih barvah lahko popolnoma preobrazimo svoje prostore in v njih vnesemo barvo in življenje.

Želim si notranjih žaluzij, a nisem prepričan/-a, ali so moja okna primerna zanje… 

Uporaba notranjih žaluzij ni omejena samo na okna s standardno obliko. Montiramo jih lahko na balkonska vrata in okna nepravilnih oblik. Možno jih je namestiti tudi na strešna okna. Skratka, nobeno okno pred žaluzijami ni varno! Vsekakor pa je pri zahtevnejših oblikah potrebno na pomoč poklicati mojstre, ki bodo žaluzije prilagodili vašemu domovanju. 

Notranje žaluzije so preprosta, ekonomična in elegantna rešitev za moja okna.

S tem, da v svoj dom dodamo žaluzije, lahko pridobimo veliko za majhen denar. Notranje žaluzije so izjemno obstojne z dolgo življenjsko dobo, zaradi česar predstavljajo cenovno ugodno investicijo, ki bo dolgo bogatela vaš dom. Razmerje med kakovostjo, obstojnostjo in ceno je res neverjetno! V kolikor žaluzije potrebujete za standardna okna oziroma balkonska vrata, je potrebno le nakupiti materiale. Ob montiranju ni potrebno niti najemati mojstrov, ki bi storili delo namesto vas, temveč lahko vse potrebno preprosto storite sami doma. Montaža je hitra in enostavna, rezultati pa takojšnji in obstojni. 

Velika dodana vrednost notranjih žaluzij pred drugimi vrstami senčil je tudi izjemna enostavnost vzdrževanja. Vsake toliko z vlažno krpo iz njih le obrišemo prah. Drugega posebnega vzdrževanja ne potrebujejo! Poslovite se od mesečnih dolgočasnih opravkov, ki ga predstavlja pranje in sušenje zaves.