Za komfortno upravljanje sistemov žaluzij, priporočamo upravljanje na motorni pogon, katerega delimo na :

1. Upravljanje s stikalno tipko2. Daljinsko vodenje3. Popolna avtomatizacija sistema

1.Stikalna tipka

Krmiljenje senčil z elektromotorjem brez sprejemnika je osnovna izvedba elektropogona, kjer senčilo krmilimo s stikalom.  Pri tem sistemu je potrebno pripraviti elektroinštalacijo do stikala (povezava roletnega motorja s stikalom), ki krmili žaluzijo. 

upravljanje elektro stikalo žaluzije min

2.Daljinsko brezžično upravljanje

Pri tem sistemu senčilo krmilimo z daljinskim upravljalcem. Daljinski upravljalci so večkanalni. Na vsakem kanalu lahko poljubno določite katero žaluzijo ali skupino žaluzij boste krmilili s posameznim kanalom.

upravljanje elektro stikalo somfy min

Stensko brezžično, daljinsko stikalo – enokanalno ali šestkanalno.

daljinec-avtomatizacija-blint

Eno ali šest kanalni daljinec. Vsak kanal je programljiv po lastni želji. Z vsakim kanalom lahko krmilimo eno ali več senčil, lahko tudi vse naenkrat. 

3.Popolna avtomatizacija

Sistem omogoča popolno avtomatizacijo senčil. Po nastavitvi se senčila samodejno dvigujejo in spuščajo. Z dodatkom vremenskih senzorjev se senčila avtomatsko prilagajajo vremenskim spremembam. Zaradi tega se poveča energijsko varčnost stanovanja. V vročih dneh preprečuje segrevanje prostora (spuščena senčila), v mrzlih sončnih dneh pa segrevanje prostora omogoča (dvignjena senčila). Z enim senzorjem lahko krmilimo več senčil.

upravljanje elektro programska ura zaluzije min 1

Radijska, kontrolna naprava programirana za 30 dogodkov. Omogoča avtomatsko dvigovanje in spuščanje senčil po predhodnem programiranju. V primeru odsotnosti pa je možno aktivirati funkcijo “dopust”, ki aktivira senčila ob različnih urah in dnevih. 

upravljanje elektro senzor nemo min

Senzor VETER, SONCE, DEŽ je brezžična naprava, ki  prilagaja senčila vremenskim spremembam. 

upravljanje elektro senzor steklo min 1

Svetlobni in temperaturni senzor 
COMPACT lahko dviguje ali spušča senčila, v odvisnosti od temperature merjene v prostoru. Senzor COMPACT meri temperaturo in svetlost v vašem domu, samodejno odpira in zapira rolete, tako, da ves čas vzdržujete želene pogoje. Pravilna uporaba rolet, povečuje energetsko učinkovitost vašega doma. 

Upravljanje senčil na daljavo

Upravljanje senčil preko mobilne aplikacije tudi, ko vas ni doma.

avtomatizacija-senčila-na daljavo